4 τροφές με περισσότερο σίδηρο από το κρέας!

Μπορεί  να  πιστεύουμε  πως  το  κρέας  είναι  η  μεγαλύτερη  πηγή  σιδήρου, αλλά  σίγουρα  δεν  είναι  η  μόνη.!


Είναι  πολύ  χρήσιμο, ειδικά  γι'αυτούς  που  έχουν  χαμηλό   σίδηρο, να  γνωρίζουν  ποιες  τροφές, εκτός  από  το  κρέας,  βοηθούν  στην  αύξησή  του.
Ας  τις  δούμε  παρακάτω:

  1. Φασόλια: τα  όσπρια  αυτά  έχουν  4mg σιδήρου  ανά  φλιτζάνι  και  μόλις  225  θερμίδες, καθόλου  λιπαρά  και  40  ολόκληρα  γραμμάρια  πρωτεινης. Δοκιμάστε  τα  σε  σαλάτες  ή  σκέτα.
  2. Σουσάμι: κάθε  1/4  της  κούπας  σουσάμι  περιέχει  5,2mg  σιδήρου. Πρόσθεσέ  το  στην  σαλάτα  σου  ή  σαν  top  dressing.
  3. Φακές: δίνουν  6,59mg  σιδήρου  και  ταιριάζουν  με  τα  πάντα.
  4. Σπανάκι: μια  κούπα  μαγειρεμένο  σπανάκι  περιέχει  6,4mg  σιδήρου  και  αποτελεί  την  κορυφή  της  λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Instagram