Μπορεί να πιστεύουμε πως το κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή σιδήρου, αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη.!
Είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά γι'αυτούς που έχουν χαμηλό σίδηρο, να γνωρίζουν ποιες τροφές, εκτός από το κρέας, βοηθούν στην αύξησή του.
Ας τις δούμε παρακάτω:
Είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά γι'αυτούς που έχουν χαμηλό σίδηρο, να γνωρίζουν ποιες τροφές, εκτός από το κρέας, βοηθούν στην αύξησή του.
Ας τις δούμε παρακάτω:
- Φασόλια: τα όσπρια αυτά έχουν 4mg σιδήρου ανά φλιτζάνι και μόλις 225 θερμίδες, καθόλου λιπαρά και 40 ολόκληρα γραμμάρια πρωτεινης. Δοκιμάστε τα σε σαλάτες ή σκέτα.
- Σουσάμι: κάθε 1/4 της κούπας σουσάμι περιέχει 5,2mg σιδήρου. Πρόσθεσέ το στην σαλάτα σου ή σαν top dressing.
- Φακές: δίνουν 6,59mg σιδήρου και ταιριάζουν με τα πάντα.
- Σπανάκι: μια κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 6,4mg σιδήρου και αποτελεί την κορυφή της λίστας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου