Το ψωμί είναι μια από τις αγαπημένες μας τροφές, ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια από τις πιο παχυντικές τροφές. Γιατί, λοιπόν, να μην αντικαταστήσουμε το λευκό κλασσικό μας ψωμί με ένα ψωμί βρώμης;
Ας δούμε την διαδικασία.
Υλικά:
Ας δούμε την διαδικασία.
Υλικά:
- βρώμη
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε όλα υλικά, εκτός από το νερό, μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε σιγά-σιγά λίγο νερό, μέχρι να γίνει το μείγμα σφιχτό σαν κεφτεδάκι. Ψήνετε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι για 20 λεπτά περίπου.
tip: μπορείτε να προσθέσετε για ποικιλία γεύσεων λίγο τριμμένο σκόρδο ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς ή μέλι πριν το ψήσιμο
Γιατί, όμως, η βρώμη είναι τόσο θρεπτική;
Η βρώμη κατ'αρχάς είναι μια τροφή, που ρυθμίζει το σάκχαρο. Επίσης, ιατρικές έρευνες την κατατάσσουν στις 5 top τροφές για τη σταθεροποίηση της χοληστερίνης. Σύμφωνα με αλλεπάλληλες, επίσης, ιατρικές έρευνες, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στον οργανισμό μας .Είναι μια τροφή απαραίτητη για τον οργανισμό, ειδικά για όσες από εμάς προσέχουμε τη διατροφή μας ή θέλουμε να χάσουμε κιλά. Βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθώς δίνει γρήγορο αίσθημα κορεσμού και πληρότητας. Η πρωτεΐνη μας δίνει ενέργεια και είναι απαραίτητη μια ισορροπημένη δίαιτα. Η βρώμη είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου