Το κέικ αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Συνηθίζουμε να το τρώμε είτε το πρωί για πρωινό, συνοδευτικό με τον καφέ μας, είτε ως ένα απογευματινό σνακ. Τι υπάρχει πέρα από το κλασσικό, γνωστό σε όλους μας κέικ;Ας δούμε μια πρωτότυπη συνταγή.
Τα υλικά μας:
- 250γρ. βούτυρο
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. κουβερτούρα
- 250γρ. αλεύρι
- 4 βανίλιες
- 8 αυγά(6 κρόκοι & 8 ασπράδια)
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση: σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο, προσθέτω την ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύω. Στη συνέχεια, προσθέτω την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και, μόλις λιώσει, συνεχίζω να ανακατεύω. Έπειτα, προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω τους κρόκους πρώτα και αποσύρω την κατσαρόλα μου από την φωτιά. Ύστερα, χτυπάω τα ασπράδια με λίγο αλάτι, ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτω στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύω. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο την φόρμα και ρίχνω το μείγμα μου. Το ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρίζουμε σε πιατέλα. Το κέικ μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
extra tip: μπορούμε να το περιχύσουμε με λευκή σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας και να το συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου