Όλοι μας λατρεύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και ψάχνουμε πρωτότυπες συνταγές για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, και, ιδιαίτερα, τους μικρούς καλεσμένους μας.Θα δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε ότι σχήμα εσείς επιθυμείτε, όπως δεντράκια πράσινα, αστεράκια κτλ.
Για την ζύμη των μπισκότων θα χρειαστούμε:
- 200γρ. βούτυρο
- 90γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 340γρ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, μετά βάζουμε τις βανίλιες με το ξύσμα και τέλος, το αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, φτιάχνουμε την ζύμη μας σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για την ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε:
- 1κιλό ζάχαρη άχνη
- 2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη(5 κ.γ. ζελατίνη)
- 1 κ.σ. γλυκερίνη
- 1/2 φλιτζανιού γλυκόζη
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση: σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζελατίνη, για να διαλυθούν και προσθέτουμε την γλυκόζη. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και, μόλις λιώσει το μείγμα μας, ρίχνουμε γλυκερίνη με τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και βγάζουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό μείγμα μαζί με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, καθώς καίει. Έπειτα, ζυμώνουμε αρκετά, κι αν δούμε ότι κολλάει πολύ ρίχνουμε κι άλλη ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάζουμε την ζύμη μας σε ένα καθαρό πάγκο με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη. Κάνουμε μικρές μπάλες την ζύμη μας και τυλιγμένη με μεμβράνη, την βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Τέλος, την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Με τα ειδικά εργαλεία για σχήματα, δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε, ανάλογο με αυτό των μπισκότων μας και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής(πράσινο, κόκκινο κτλ). Για να ενώσουμε την ζαχαρόπαστα με τα μπισκότα μας, φτιάχνουμε λίγη ζαχαρόκολλα, δηλαδή, λίγο νερό με ζάχαρη άχνη. Και τα γιορτινά μπισκότα μας είναι έτοιμα!
*tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σχήματα θέλετε, που θα βρείτε σε είδη ζαχαροπλαστικής και οικιακής χρήσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου