Το ψωμί αποτελεί το νούμερο ένα συνοδευτικό του φαγητού μας. Όλοι ξέρουμε ότι το σπιτικό ψωμί είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι του φούρνου.
Ας δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί στην γάστρα μας, χωρίς ζύμωμα.
Υλικά:
Ας δούμε μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί στην γάστρα μας, χωρίς ζύμωμα.
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι της αρεσκείας σας
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ αλάτι
- 680 γρ. νερό
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.Την επομένη βάζουμε άδεια την γάστρα μας σε αναμμένο φούρνο στους 250 βαθμούς και την αφήνουμε για λίγο, μέχρι να φτιάξουμε λίγο το ζυμάρι μας. Φτιάχνουμε λίγο το ζυμάρι μας στον πάγκο με λίγο αλεύρι, χωρίζοντάς το σε 2 ή 3 μέρη και κάνουμε λίγα διπλώματα στο κάθε ζυμάρι. Έπειτα, βγάζουμε την ήδη προθερμασμένη γάστρα και τοποθετούμε με προσοχή μέσα τα ζυμάρια μας με τα διπλώματα προς το επάνω μέρος. Το αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα με κλειστό καπάκι και για άλλο ένα τέταρτο περίπου με ανοιχτό. Και το ψωμάκι μας είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου