Υλικά:
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- λίγο αλάτι
- νερό
- 1 παριζάκι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την ζύμη μας, όπως θα κάναμε και για πίτσα. Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτά ζυμαράκια και με ένα μικρό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες.
Κόβουμε το παριζάκι μισοφέγγαρο, δηλαδή η κάθε στρόγγυλη φέτα κομμένη στα δύο.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα δυο ημικύκλια στην σειρά πάνω στην ζύμη μας και τα ρολάρουμε.
Τέλος, γυρίζουμε την άκρη του ζυμαριού από κάτω, για να σταθούν όρθια. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου