Αυτό το ρύζι μαγειρέψτε το και θα με θυμηθείτε… Όσα χρόνια κι αν θυμάμαι τον εαυτό μου το μαγειρεύω… Είναι πεντανόστιμο και πραγματικά εντυπωσιάζει, όπως λέει και ο τίτλος!!
Θα χωρίσω το μαγείρεμα του σε τρία κομμάτια, στην προετοιμασία του ρυζιού, που είναι πάνω κάτω γνωστή, στην προετοιμασία της γέμισης και στην σάλτσα.
Θα χωρίσω το μαγείρεμα του σε τρία κομμάτια, στην προετοιμασία του ρυζιού, που είναι πάνω κάτω γνωστή, στην προετοιμασία της γέμισης και στην σάλτσα.
Για το ρυζάκι μας δεν θα επιμείνω πολύ γιατί η διαδικασία είναι εύκολη. Μην το φορτώσετε με πολλά μπαχαρικά, ένα απλό ρύζι, προσωπικά το μαγειρεύω με λίγο βιταμ και το αλατάκι του.
Ας περάσουμε αμέσως στην γέμιση…
Θα χρειαστούμε:
- 300γρ κοτόπουλο
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 100γρ καλαμπόκι
- 150γρ μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε όλα τα λαχανικά μας και να τα κόψουμε σε ροδέλες.
Αυτή τη φορά πρόσθεσα και λίγη μελιτζάνα. Γενικά μην αγχώνεστε αν κάποιο από τα λαχανικά δεν το έχετε, μπορείτε να το παραλείψετε ή να προσθέσετε κάποιο που πιστεύατε πως θα του ταίριαζε. Η μαγειρική είπαμε είναι φαντασία.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα, με την διαφορά ότι δεν θα το αφήσετε τόσο πολύ στο τηγάνι. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να αχνιστεί καλά και μετά τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Αν το καλαμπόκι σας είναι φρέσκο, θα πρέπει να το βράσετε για να μαλακώσει.
Τα μανιτάρια τα αφήνουμε για το τέλος γιατί θέλουμε απλά να μαραθούν και όχι να βράσουν και να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε μια φόρμα του κέικ αλείφουμε βιτάμ γύρω-γύρω, βάζουμε το ρύζι και πατάμε με ένα κουτάλι. Έπειτα την γέμιση και άλλη μία στρώση με ρύζι. Πατάμε και πάλι με το κουτάλι καλά. Αφήνουμε για λίγο το ρύζι με την γέμιση στη φόρμα και έπειτα βγάζουμε το ρύζι σε μια πιατέλα.
Τελευταία έρχεται η σάλτσα μας…
Θα χρειαστούμε:
- 1 ποτήρι ζωμό κρέατος (εάν δεν έχουμε, διαλύουμε 1 κύβο κρέατος σε δύο ποτήρια νερό και το παίρνουμε μια βράση, θα χρειαστούμε το ένα ποτήρι)
- 2 κουταλιές κάστερ πάουντερ
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε τις δύο κουταλιές κάστερ πάουντερ στον ζωμό κρέατος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα (μέτρια και όχι πηχτή).
Ρίχνουμε την σάλτσα μας πάνω από το ρύζι και τρίβουμε και λίγο κεφαλοτύρι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να κλέψει τις καρδιές όλων!
Πηγή: vazaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου