Τα ζυμαρικά, που όλοι λατρεύουμε, πρέπει δυστυχώς να τα καταναλώνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα.
Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε εμείς που λατρεύουμε τα μακαρόνια; Μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο φαγητό με γεύση μακαρονάδας, χωρίς ίχνος, όμως, μακαρονιού.
Το κόλπο για να φτιάξουμε μακαρονάδα χωρίς μακαρόνια είναι να χρησιμοποιήσουμε μια νόστιμη κολοκύθα, λαχανικό που αξίζει να υπάρχει στην διατροφή μας.
Την κολοκύθα τη συναντάμε στην αγορά από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάρτιο, αλλά η καλύτερη εποχή της ωρίμανσής της είναι από Οκτώβρη έως Νοέμβρη. Στη χώρα μας καταναλώνεται κυρίως η κίτρινη, όμως ανάλογα με τις διάφορες διασταυρώσεις των καλλιεργητών μπορούμε να δούμε ποικίλα χρώματα, σχήματα και μεγέθη, όπως πορτοκαλί, κίτρινο, άσπρο, πράσινο και άλλα, σφαιρικές, κυλινδρικές ή αχλαδόσχημες, μίνι (baby), ακόμη και γιγαντιαίων διαστάσεων.
Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την συνταγή μας:
Υλικά:
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την βάζουμε σε μια λαδόκολλα στο φούρνο για 45-60 λεπτά. Όσο αυτή ψήνεται αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα καρότα και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι προκειμένου να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις βγάλουμε την κολοκύθα από το φούρνο με ένα πιρούνι αφαιρούμε την ψύχα της. Όλως περιέργως θα βγει σαν σπαγγέτι. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά, την ντομάτα, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμετο μείγμα σε ένα ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το σούπερ υγιεινό φαγητό μας με γεύση μακαρονάδας είναι πανέτοιμο!
Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε εμείς που λατρεύουμε τα μακαρόνια; Μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο φαγητό με γεύση μακαρονάδας, χωρίς ίχνος, όμως, μακαρονιού.
Το κόλπο για να φτιάξουμε μακαρονάδα χωρίς μακαρόνια είναι να χρησιμοποιήσουμε μια νόστιμη κολοκύθα, λαχανικό που αξίζει να υπάρχει στην διατροφή μας.
Την κολοκύθα τη συναντάμε στην αγορά από τον Αύγουστο μέχρι τον Μάρτιο, αλλά η καλύτερη εποχή της ωρίμανσής της είναι από Οκτώβρη έως Νοέμβρη. Στη χώρα μας καταναλώνεται κυρίως η κίτρινη, όμως ανάλογα με τις διάφορες διασταυρώσεις των καλλιεργητών μπορούμε να δούμε ποικίλα χρώματα, σχήματα και μεγέθη, όπως πορτοκαλί, κίτρινο, άσπρο, πράσινο και άλλα, σφαιρικές, κυλινδρικές ή αχλαδόσχημες, μίνι (baby), ακόμη και γιγαντιαίων διαστάσεων.
Ας δούμε, όμως, αναλυτικά την συνταγή μας:
Υλικά:
- 1 ολόκληρη κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 110 gr. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/4 φλ.τσ. παρμεζάνα
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την βάζουμε σε μια λαδόκολλα στο φούρνο για 45-60 λεπτά. Όσο αυτή ψήνεται αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα καρότα και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι προκειμένου να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις βγάλουμε την κολοκύθα από το φούρνο με ένα πιρούνι αφαιρούμε την ψύχα της. Όλως περιέργως θα βγει σαν σπαγγέτι. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά, την ντομάτα, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμετο μείγμα σε ένα ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το σούπερ υγιεινό φαγητό μας με γεύση μακαρονάδας είναι πανέτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου