Γρανίτα...καρπούζι!

Το καλοκαιράκι έφτασε κι όλοι μας νιώθουμε έντονα την επιθυμία για κάτι παγωμένο, ιδιαίτερα κάποιο παγωτό.
Τι θα λέγατε για μια γρανίτα καρπουζιού, με εξαιρετική γεύση και απόλυτα δροσιστική;
Ας δούμε πόσο απλή είναι η δημιουργία της.
Θα χρειαστούμε:
  • 4 φλ. κομμένο σε κύβους καρπούζι, χωρίς σπόρους
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο λεμόνι ή χυμό λάιμ
  • 1 φλ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγα φρέσκα φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Εκτέλεση: βάζουμε το καρπούζι σε μπλέντερ, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε στο ψυγείο, για να κρυώσει. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό, για να πάρουν βράση. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και η ζάχαρη έχει απορροφηθεί πλήρως, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο κι αυτό. Στη συνέχεια, αφού κρυώσει το ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα που φτιάξαμε πριν. Ακόμη, το χύνουμε μέσα από κάποιο κόσκινο σε μια παγωτομηχανή και το επεξεργαζόμαστε, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτής. Τέλος, το μεταφέρουμε σε θερμοκρασία ψύξης, και, το σερβίρουμε με λίγα φύλλα μέντας, εάν το επιθυμούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Instagram