Το γαρύφαλλο είναι ευρέως γνωστό συστατικό στην κουζίνα μας.
Το χρησιμοποιούμε σε πολλά φαγητά μας, καθώς προσθέτει την δική του ξεχωριστή νότα, ολοκληρώνοντας την γεύση τους.
Εκτός από γεύση, όμως, το γαρύφαλλο δίνει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στα φαγητά μας.
Μια σπουδαία θρεπτική ουσία είναι το μαγγάνιο – απαραίτητο στοιχείο για τη ρύθμιση των
ενζύμων, ενώ βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία του θυρεοειδή.
Ακόμη ένα από τα βασικά του συστατικά είναι η ουσία που λέγεται eugenol και
που φέρεται να βοηθά στην προστασία κατά των τοξικών ρύπων του
περιβάλλοντος.
Τέλος, το γαρύφαλλο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και
αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε omega-3 λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου