Μια νέα συνταγή, ευρέως γνωστή είναι αυτή του μερεντόψωμου. Το μερεντόψωμο αποτελεί ένα ιδιαίτερο ψωμί με μερέντα, που έχει γίνει το απόλυτο σνακ του χειμώνα.
Ας δούμε πιο αναλυτικά την συνταγή μας.
Υλικά:
Ας δούμε πιο αναλυτικά την συνταγή μας.
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 60 γρ. ζάχαρη
- 180 ml γάλα
- 80 γρ. βούτυρο
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 8 γρ. αλάτι
- λίγη μερέντα
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός της μερέντας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια κι ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε περίπου τριγωνικό σχήμα. Απλώνουμε το πρώτο ζυμαράκι με λίγο αλεύρι πάνω σε μια λαδόκολλα και το αλείφουμε με λίγη μερέντα. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα(ζύμη-μερέντα), εκτός του τελευταίου ζυμαριού, που το αφήνουμε κενό. Με ένα μαχαίρι ευθυγραμμίζουμε το τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό, όπως την φωτογραφία. Στη συνέχεια, χαράζουμε με χάρακα τις άκρες τις άκρες και τις πλέκουμε μια αριστερά, μια δεξιά. Το μερεντόψωμο μας είναι έτοιμο για ψήσιμο, αφού το αφήσουμε 1 ώρα για φούσκωμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου