Σίγουρα οι περισσότερες από εμάς κάνουν την κλασσική βασιλόπιτα, που είναι στυλ κέικ.
Αλλά είναι καιρός να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο σοκολατένιο.
Ας δούμε αναλυτικά την συνταγή μας.
Υλικά:
Αλλά είναι καιρός να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο σοκολατένιο.
Ας δούμε αναλυτικά την συνταγή μας.
Υλικά:
- 500γρ. φαρίνα
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1&1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 κουβερτούρα τριμμένη
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο θα χρειαστούμε:
- 1 λευκή σοκολάτα
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το μείγμα για το γλάσο και το γαρνίρουμε πάνω από την ψημένη βασιλόπιτα. Μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.
extra tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής για πιο ιδιαίτερα σχέδια, όπως στην φωτογραφία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου