Δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε χρήματα, αφού γίνεται σε ελάχιστη ώρα και με μόνο 3 υλικά.
Ας ξεκινήσουμε!
Θα χρειαστείτε:
- 250 γραμμάρια σπασμένα καρύδια
- 200 γραμμάρια μπισκότα
- 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση: Αρχικά, τρίβουμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα, προσθέτουμε την μερέντα κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Τοποθετούμε λίγη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τέλος, τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να σφίξουν.
Στη συνέχεια, για την επικάλυψη της σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Τέλος, βουτάμε τα κρύα πλέον σοκολατένια μπαλάκια μας στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάλι σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο. Τα αγαπημένα μας Ferrero Rocher είναι πανέτοιμα!
extra tips: αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φουντούκια-αντί για μερέντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νουτέλα ή οποιαδήποτε άλλη πραλίνα-για πιο παιχνιδιάρικη εμφάνιση μπορείτε να πασπαλίσετε με χρωματιστά τρουφάκια ή ζάχαρη άχνη γύρω-γυρώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου