Οι γιορτές σιγά-σιγά πλησιάζουν και η ώρα για την παρασκευή γλυκών καταφτάνει.!
Εμείς σας προτείνουμε ένα φοβερό γλυκό, που το έχουμε φτιάξει και το έχουμε δοκιμάσει φυσικά.
Σας θυμίζει κάτι από πάστα, αλλά είναι σε ταψί.
Οι γεύσεις του κυμαίνονται σε σοκολάτα και κρέμα και σίγουρα θα σας βγάλει από 20-25 κομμάτια.
Αλλά καλύτερα ας προχωρήσουμε στο...γλυκό.
Σας παρουσιάζουμε μεμονομένα τα υλικά και την εκτέλεση για το κάθε μέρος του γλυκού, για δική σας ευκολία.
Για το παντεσπάνι:
- 4 κ.σ. σπορέλαιο
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. μπείκιν-πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση: χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη για 4-5', ρίχνουμε την βανίλια και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε κι ανακατεύουμε καλά μαζί με το σπορέλαιο. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τις άκρες του ταψιού και προσθέτουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 10' στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσ. ζάχαρη
- 2 φλ. τσ. νερό
- 1 βανίλια
- λίγο λεμόνι
- 2 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 4-5'. Μόλις κρυώσει λίγο το ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την λευκή κρέμα:
- 2 μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση: στρώνουμε προσεκτικά πάνω από το παντεσπάνι και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη γκανάζ:
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 150 γρ.γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση: βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα με το μέλι. Ρίχνουμε από πάνω από την λευκή κρέμα. Βάζουμε το ταψί τελειοποιημένο πλέον στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
extra tip: κάθε φορά που θα κόβετε ένα κομμάτι, να σκουπίζετε καλά το μαχαίρι έτσι ώστε να μην γεμίζετε το επόμενο.
Υ.Γ.: Να ευχαριστήσουμε την κα. Σόφη Τσιώπου για την υπέροχη συνταγή της
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου